Bilar och elektronik

Fordon i allmänhet och bilar i synnerhet utrustas i allt snabbare takt med ny elektronik. Utvecklingen ser inte ut att avta trots att det är mycket skadligt för miljön att tillverka elektroniska produkter.

De skadliga miljöeffekterna blir dessutom större när elektroniken konsumeras snabbt. Därför är det en god idé att överväga andra alternativ istället för att köpa nytt hela tiden. Med en begagnad elbil från Holmgrens bil kan du både göra en insats för miljön och få pengar över i plånboken. Här hittar du ett stort utbud av begagnade elbilar från olika tillverkare till förmånliga priser.

Resurskrävande tillverkning

Det största problemet med el- och elektronikvaror är att nyhetsvärdet är väldigt begränsat och sjunker snabbt. Användningstiden i förhållande till den tekniska livslängden förkortas drastiskt. Det är dessutom väldigt resurskrävande att tillverka ny elektronik både när det gäller användandet av kemikalier och energi, vilket innebär större miljöskadliga effekter. Istället för att bidra till denna eskalerande konsumtion kan du överväga att köpa begagnade produkter istället för nya – särskilt när det handlar om ett så stort inköp som en bil.

När det gäller bilar utrustas de med hur mycket elektronik som helst och den tekniska utvecklingen med självkörande bilar, integrerade kameror, förarövervakning, farthållare, videobackspeglar och infotainmentsystem fortsätter framåt i en rasande takt. Bilar som kan kommunicera med varandra och utbyta väginformation är redan verklighet. Dessa kommunikationssystem kan även ta emot realtidsinformation från trafikljus. Dessa så kallade bil-till-bil-system kan sprida användbar information mellan fordon om trafikfaror och trafiksituationer som kan påverka körningen.

Previous article

Allt om elektronik