Hörlurar

Om du letar efter ett par bra hörlurar till din iPhone ska du definitivt köpa ett par iPhone hörlurar med Lightning kontakt för att slippa bekymra dig om batteritid eller dylikt. Det finns flera olika hörlurar med Lightning-kontakt. Vad du ska välja för hörlurar beror på vilken typ av mobiltelefon du har. Det finns modeller som passar till alla telefoner. Om du är ute efter högsta och bästa ljudkvalitén för pengarna och samtidigt slippa tänka på batteritid ska du köpa ett par EarPods Lightining. Om du vill kunna höra musik med riktigt höga och djupa toner ska du ha ett par hörlurar som har ett stort frekvensomfång. Ett par hörlurar med Lightning kan även ha andra egenskaper som inbyggd fjärrkontroll för att kunna justera volymen, inbyggd mikrofon och möjlighet att kunna ta emot samtal.

Välj hörlurar efter aktivitet

När du ska köpa ett par nya hörlurar ska du först och främst fundera över vad du ska göra med hörlurarna. Om du ska träna kanske det är bättre med en typ av hörlurar eller om du mest ska spela spel med mobilen kanske du ska ha en annan typ. Att springa med ett par stora on-ear hörlurar är inte det bekvämaste. Du kan så klart ha flera olika hörlurar till olika ändamål, ett par till träning och ett par till resan. Till resan kanske ett par brusreducerande hörlurar är att föredra medan om du ska pendla till jobbet kanske ett par mindre in-ear hörlurar som är små och tar minimalt med plats är det bästa.

Det finns olika typer av hörlurar

Det finns en rad olika hörlurar. Det finns in-ear hörlurar, on-ear hörlurar och around-ear hörlurar. In-ear hörlurar är öronsnäckor som du sätter in i örat medan on-ear hörlurar är halvstora hörlurar med öronkuddar som vilar mot utsidan av örat men som inte täcker örat helt. Around-ear hörlurar omsluter hela örat vilket gör att du får ett bättre ljud och stänger ute annat ljud. Denna typ av hörlurar brukar vara lite större och klumpigare. Vilka som passar dig bäst vet bara du.