Optimera din arbetsyta utifrån elektroniken

När arbete hemifrån (i alla fall för kontorsråttor) blir allt vanligare är det viktigt att jobba med den yta du har att jobba på hemma. Du behöver kunna skapa en ergonomiskt anpassad arbetsplats där alla dina prylar jobbar för dig istället för mot dig. Utöver att göra anpassningar utifrån hur du är byggd som person (till exempel köpa en kontorsstol anpassad till din längd) så är det också klokt att jobba med din elektronik som utgångspunkt när du planerar ett rum eller en del av ett rum för arbete.

Vilka prylar behöver du i jobbet?

Ett ”vanligt” kontor har större utrymme för många olika saker, och det blir också ekonomiskt hållbart att ha dem när det är många som delar på till exempel en printer som kan skriva ut i A1. När du sitter hemma själv kan det däremot vara en bra idé att downsiza så mycket du kan. Många av oss klarar oss med en vanlig laptop; medan andra behöver flera skärmar, en printer, en scanner och så vidare.

Det de flesta behöver är dock ström. Oavsett om man är arkitekt, 3D-designer eller vanlig handläggare på en myndighet. För att slippa ha sladdar liggande överallt kan du behöva dra om elen. Allt du behöver finns då på https://www.elgrossisten.se/, där du även hittar ett bra utbud av grendosor och förlängningskablar. Att inte ha eluttag där du behöver dem gör dels att du riskerar att snubbla över dina sladdar och dels skapar det ett rörigt intryck i rummet, vilket inte bidrar till arbetsro.

Se också över övrig elektronik

Utöver de saker som är direkt nödvändiga för ditt arbete finns det också andra elektroniska saker som är viktiga att tänka på och planera för. Armaturer är en sådan sak. Bra belysning är A och O när det kommer till att skapa effektivitet när du jobbar hemma. Du slipper också bli skumögd och få överansträngda ögon och hjärna. På ett vanligt kontor har en specialiserad inredningsarkitekt planerat belysningen, vilket är svårt att göra hemma. Men se till att ha många olika typer av ljuskällor som du kan variera mellan.

Elektronik skapar också annan typ av trivsel. När du jobbar hemma själv kan du dra upp volymen till elva utan att någon annan störs. Se till att ha någon form av musikspelare tillgänglig som du snabbt kan stänga av om du får ett viktigt jobbsamtal. Glöm heller inte bort kaffebryggaren och planera hur du vill ha den. Den tunga koffeinmissbrukaren har en kapselmaskin direkt på skrivbordet, medan den som vill dra ner sin förbrukning med fördel ser till att inte ha en bryggare lika lättillgänglig. Om inte annat är det ett bra sätt att tvinga dig att ta en paus i arbetet när du hämtar en ny kopp.

Previous article

Hörlurar

Next article

Från punkt till punkt