Spara ström på företaget

Är du ansvarig för ett kontor? Då finns det mycket pengar att spara in och du fokuserar på energieffektivisering. Energikostnaderna på företaget kan du faktiskt se till att minska med hela 20 %, förutsatt att du vet hur du ska gå tillväga. Det som är riktigt bra är att du faktiskt inte behöver göra några större investeringar för att spara pengar, utan det räcker gott och väl med att ta del av våra unika och mycket enkla tips.

Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att spara in på energi på arbetet. Genom att titta närmare på hur du använder dig av kyla och värme kan du inte bara se hur förbrukningen ligger till, utan du kan också ändra funktioner eller ställa in apparater för att på så sätt sänka energikostnaderna. Om du känner att tipsen här nedan inte är tillräckliga för att sänka kostnaderna så mycket som du önskar, kan du även se över dina IT-program som du använder dig av. Datorer är riktiga energislukare och ju fler program du har öppna samtidigt, desto mer kommer de också att dra. Genom att använda dig av smidiga företagstjänster via Itrum kan du samla många olika program på ett och samma system. Det blir både pengasparande och enklare för din verksamhet.

Spara energi på kontoret – Bästa tipsen

  • Det kan kännas naturligt att låta alla datorer stå på och bara använda sig av skärmsläckaren, men om sanningen ska fram drar datorerna fortfarande en hel del. Det är mycket bättre att du ställer in alla datorer på energisparläge.
  • Ska datorerna inte användas under en längre tid, t.ex. under semester är det viktigt att de stängs av. Se till att informera alla anställda om att stänga av datorerna över helgen eller när de tar ledigt.
  • Det är lätt hänt att man glömmer att släcka lampan i ett rum, även om man inte längre befinner sig i det. Genom att se till så att värme och belysning endast är på när det verkligen behövs kan du spara in mycket. Här kan det vara en god idé att använda sig av rörelsedetektorer eller timers.
  • Hur ser det egentligen ut när det kommer till energianvändning för din utrustning på kontoret? Tittar man på driftkostnaderna kan man se att dessa utgör hela 80 % av apparatens alla kostnader under apparatens livslängd. När du köper utrustning bör du således inte bara titta på priser, utan också titta på hur driftkostnaderna ser ut. För riktigt låg energianvändning rekommenderar vi utrustning som är TCO-märkt.
  • Molntjänster och virtuella servrar har idag blivit ett riktigt bra alternativ för den som vill spara in på elkostnaderna. En fysisk server kommer inte bara att dra energi, el och kyla för att säkerställa en bra lufttemperatur, utan den kostar också mer i inköp. Med en virtuell server kan du dela sammanlagringseffekten och på så sätt sänka behovet såväl som priset.
  • Har du en hiss på ditt kontor som du själv är ansvarig för när det kommer till drift? Testa att byta ut hisslampan mot en som slocknar när hissen inte är i rörelse.

Previous article

Mobil marknadsföring