Bästa datortillverkarna

Det finns många bra datortillverkare på marknaden idag. Det gör att många tycker det är svårt att veta vilken dator de ska välja när de ska köpa en ny. I det här inlägget får du veta mer om några av de bästa och mest populära datortillverkarna.

Apple

Apple är ett företag som grundades år 1976 av den numera bortgångne Steve Jobs. Apple var en av de första tillverkarna som tog fram persondatorer och deras datorer är bland de mest sålda produkterna i deras sortiment. Varumärket på deras persondatorer heter Macintosh och kan i folkmun förkortas till Mac. Datorerna har sitt eget operativsystem som är enkelt att lära sig. Genom åren har det gjorts en hel del datorer. En av de senaste modellerna är Macbook Pro 15 som du kan få tag på till nypris, men också begagnad. De tillverkar både bärbara datorer och stationära datorer. Förutom att Apple tillverkar datorer så tillverkar de bland annat populära mobiltelefoner som heter Iphone.

HP

Ett annat exempel på ett framgångsrikt företag som bland annat tar fram datorer är HP. HP är en förkortning av Hewlett-Packard, som är taget från grundarnas efternamn. Företaget grundades år 1939 av William Hewlett och David Packard. Förutom att de tillverkar datorer så tillverkar de bland annat miniräknare, digitalkameror och skrivare. De tillverkar både bärbara datorer och stationära datorer.

Acer

Acer är ett företag från Taiwan som bland annat tillverkar datorer och datorprodukter. Företaget grundades år 1976 av Stan Shih och hette först Multitech. Acer ligger på topplistan över de mest sålda datortillverkarna över hela världen. Förutom att företaget tillverkar datorer så tillverkar de även datorskärmar, mobiltelefoner, surfplattor och enheter för virtual reality. Datorerna de tillverkar är både bärbara och stationära.

Dell

Dell är namnet på ett amerikanskt datorföretag som tillverkar både bärbara datorer och stationära datorer. Företaget grundades år 1984 av Michael Dell, varifrån företaget har fått sitt namn. Enligt tidningen Fortune magazine så ligger Dell nummer tre på topplistan över de mest sålda datortillverkarna i USA. De som ligger före Dell på den listan är HP och IBM. Förutom att Dell tillverkar datorer så tillverkar de bland annat skrivare och lagringssystem.

Asus

Asus är ett annat exempel på en framgångsrikt företag från Taiwan som tillverkar datorer. Företaget grundades år 1989 av TH Tung, Wayne Hseh, Ted Hsu och MT Liao som tidigare hade en anställning hos det numera konkurrerade företaget Acer. Förutom att de tillverkar datorer så tillverkar de bland annat moderkort, ljudkort, mobiltelefoner och andra produkter för din dator. Förutom att de är en av de mest sålda datortillverkarna så är Asus även ett av de mest framgångsrika företagen när det kommer till moderkort. År 2009 presenterade företaget en dator som senare fick ett världsrekord i Guinness rekordbok för världens snabbaste dator. Utöver det har företaget fått en hel del andra priser och utmärkelser för sitt arbete. De tillverkar både bärbara datorer och stationära datorer.