Mest köpta elektroniken i Sverige?

Hur många miljarder per år köper svenskarna elektronik för? Och vad är det för elektronik man köper på?

Miljarder varje år

Att Sverige är ett litet land är en sak. Men att det skulle innebär att man inte kan spendera inom de svenska gränserna stämmer inte. Till exempel sålde svenskarna begagnad elektronik under 2016 för en siffra på hela 977 miljarder kronor. Enorma summor, med andra ord, och ökningen har fortsatt.

Det som till exempel påverkat försäljningssiffrorna en del är miljömedvetenheten. Fler och fler inser att deras livsstil gör att klimatet och miljön får ta rejäla smällar. Men trots det köper fortfarande svenskarna för många hundratals miljarder per år.

Vad är det då för teknologi som svenskar i synnerhet köper? Det rör sig om elektronik så som TV, smartphones, paddor och datorer. Just de här sakerna har fått sig ett rejält swing sedan 2010-talet och kommer med största sannolikhet att fortsätta vara populära. Just smartphones finns det mängder av olika varianter samtidigt som nya tillverkare skapas ofta. Det gör att det med största sannolikhet kommer finnas smarta telefoner länge till, och i många olika former.